fbpx
Arjen juhlaa ja liikunnan iloa

Nyrkkeilyrätit eli käsisiteet

Miksi kannattaa pitää käsisiteitä?

Kun harjoitellaan nyrkkeilyä ja lyödään jotain vasten, esim. säkkiä, seinätyynyä tai pistareita, tarvitaan käsisiteet suojaamaan rystysiä, ranteita ja kämmenen luita. Käsisiteet on hyvä olla aina, kun lyödään vastusta vasten, niin vältytään turhilta vammoilta.

Käsisiteitä on erilaisia. Omat suosikkini on itsetehdyt. Apteekista voi ostaa 50 mm:stä ideaalisidettä, joka on joustavaa. Siteen toiseen päähän ommellaan peukkulenksu ja toiseen päähän narut, joilla siteet sidotaan ranteen ympärille kiinni.

Kaupastakin löytyy

Käsisiteitä voi ostaa myös valmiina ja niitä myydään hyvin varustelluissa urheiluliikkeissä. Myös verkosta löytyy liikkeitä, joista niitä voi tilata. Tässä linkki yhteen, Nippon Sportiin.

Käsisiteiden sitominen

Alla video siitä, miten itse nykyään sidon ”rätit” käteen. Nyt, kun nyrkkeilyä tulee harrastettua ainoastaan kunnon ja terveyden ylläpitämiseksi, sitominen ei ole enää niin nogonuukaa. Nuorempana nyrkkeilyä tuli treenattua astetta kovemmin ja lyönneissä oli terävyyttä ja voimaa aivan eri tavalla, niin rätitkin piti sitoa paljon tukevammin käteen, ettei tullut vammoja.

Käsisiteiden sitomisessa on monta erilaista variaatiota. Mitä kovempaa lyöt säkkiä, sitä tukevammin rätit täytyy sitoa ja sitä tarkempana niiden sitomisessa täytyy olla. Kunnon säkkihanskat hyvin sidottujen rättien päälle takaavat sen, että kädet pysyvät ehjinä, eikä vammoja pääse syntymään.

Kuntonyrkkeilyharjoituksista voit lukea enemmän täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun