fbpx

Kuka kirjoittaa?

Maise, ristimänimeltä Maarika Kristina, ikaalilainen reilu viiskymppinen. Vaasan keskussairaalassa syntynyt, viisilapsisen perheen ainut tyttö. Olen elämäni aikana muuttanut noin 30 kertaa. Olen esim. Tampereen kaupungilta saanut ainakin neljä kertaa kortin, jossa minut toivotetaan tervetulleeksi asumaan Tampereelle 🙂 Olen asunut Vaasan ja Tampereen lisäksi Lahdessa, Kangasalla, Mustasaaressa ja Nokialla. Olen myös asunut elämästäni pienen pätkän Manchesterissä, Iso-Britanniassa. Tällä hetkellä asun Ikaalisissa, pellon laidalla, pienessä punaisessa saunamökissä ihanan aviomieheni kanssa. Samassa pihassa on vuonna 1935 rakennettu hirsitalo, joka on remontin alla ja siihen muutetaan joskus. Lähimpään kauppaan on matkaa noin 30 km.

Luonteeltani olen (yli)aktiivinen, levoton, rauhaton, suorapuheinen ja innostun asioista helposti. Olen todella impulsiivinen, edelleen. Koko ikäni olen kuullut olevani ”reipas”. Olen aina ihmetellyt sitä, miten ihmiset pystyvät olemaan rauhassa paikallaan, eivätkä tee koko ajan jotain. Vasta nelikymppisenä ymmärsin, mistä se johtuu: adhd. Aloin ymmärtää itseäni, ja samalla valtavan iso taakka ja stressi helpotti, kun yksinkertaisesti ymmärsin sen, että tällainen mää olen ja se mun on vain hyväksyttävä. Oppia ikä kaikki 🙂

Sydäntäni lähellä on kuntoilu, liikunta ja kestävyysurheilu, maalla asuminen, hirsitalon remontointi, villiyrtit ja käsityöt. Luonnonläheisyys ja ympäristöystävällisyys vaikuttavat elämääni paljon. Teen usein valintoja sen mukaan, mikä on ympäristöystävällistä ja mikä ei. En siedä kerskakulutusta, enkä tuhlausta. Pyrin omissa valinnoissani ajattelemaan järkevästi, mutta aina se ei onnistu. Olen siinäkin oppinut olemaan armollinen itselleni. Uskon siihen, että pienikin asia vaikuttaa isoon kuvaan ja jokainen voi omilla valinnoillaan tehdä maailmasta pikkasen paremman. Ja on itsestä kiinni, millaisen jäljen jälkeensä jättää, niin ihmisiin kuin luontoonkin.

Minut löydät seikkailemasta myös sosiaalisessa mediassa:
Kanavat
ovat Instagram ja Facebook. Instagramista löytyy myös @yllatyksienhirstitalo, jossa voi seurata Maisen ja Jannen hirsitaloprojektia.

Vierailevana tähtenä silloin tällöin

Milja Kristina. Nonnii.. Mäkin ajattelin tässä tylsyyden keskellä kokeilla tätä blogihommaa, kun äiti sitä niin paljon hehkuttaa. Hmm.. todella vaikeeta miettiä, mitä sitä nyt itestään kertois, mutta alotetaan vaikka niistä perusasioista.

Mä oon 21-vuotias tamperelainen. Asun tällä hetkellä Hervannassa, kivassa kaksiossa poikakaverini kanssa. Oon muuttanut aika monta kertaa äitin mukana ympäri Tamperetta, jonka lisäks oon asunu myös Nokialla, Kangasalla ja Vaasassa, mutta kyllä kaikista paikoista Tampere vie ehdottomasti voiton!

Mä oon kakskielinen ja oon koko peruskoulun käyny ruotsiks, ja puoltoista vuotta kävin lukiotakin ruotsiks, mutta se ei todellakaan ollu mun juttu. Etsin jonkin aikaa omaa paikkaani, kunnes menin Tampereen kauppikseen (Tredu), jossa suoritin sekä merkonomi- että ylioppilastutkinnon eli kaksoistutkinnon keväällä 2020. Ja oli aivan mahtavaa, että sain laittaa kaikista vuosien varrella olleista koulunkäynnin haasteista huolimatta, ylioppilaslakin päähäni!

Mua ollaan aina kuvailtu tosi pirteeks ja ”aurinkoiseks” tytöks. Mäkin olen monta kertaa kuullut, että oon reipas, vaikka tosiasiassa kuvailisin itseäni laiskaksi. Ehkä vois sanoa niin, että olen reipas sitten kun oikeasti tarvii, mutta pyykinpesun ja imuroimisen suhteen oon oikeesti ihan äärimäisen laiska ja teen ne vasta sitten kun on OIKEASTI pakko! Mun ihan lemppari asiat mitä teen vapaa-ajalla on piirtely, askartelu ja musiikin soitto. Harjottelen vapaa-ajalla välillä pianonsoittoo, välillä kitaran rimputtelua ja välillä ihan vaa lauleskelen.

Siirry sivun alkuun