fbpx
Arjen juhlaa ja liikunnan iloa

Gluteenittomat piparkakut

Piparkakut uunissa

Piparkakut on niin hyviä 🙂

Itse tehty piparkakkutaikina on mun mielestä paljon paremman makuinen kuin valmiina ostettu. Ja kun itse tekee, saa juuri sen makuisia pipareita, mistä tykkää. Valmiina ostetun piparkakkutaikinan hyvä puoli on siinä, että se on niin helppo, kun ei tarvitse itse sekoitella ja mittailla mitään.

Mamman piparkakkuresepti

Mulla on mammalta saatu piparkakkuresepti, jota sen verran tuunaan, että vehnäjauhojen sijasta käytän gluteenittomia jauhoja. Nykyään gluteeniton leivonta on vaivatonta, kun kaupasta voi ostaa valmiita jauhoseoksia, eikä niitä tarvitse itse sekoittaa. Joskus aikanaan sekoittelin jauhot itse ja silloin sai vähän niin kuin arvailla, millanen on lopputulos ja onko taikina leivottava. Ihan aina ei tullut sellaista, kun oli tarkoitus 😀

Mamman reseptistä tuunatut gluteenittomat piparkakut

1 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl pomeranssiakuorta
250 g margariinia
2 dl sokeria
1 iso kananmuna
7 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl suola

Laita kattilaan siirappi, kaneli, neilikka, inkivääri ja pomeranssinkuori. Sekoita ja lämmitä kiehumispisteeseen. Anna jäähtyä. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Sekoita sekaan kananmuna. Sekoita loput kuivat aineet keskenään eli jauhot, ruokasooda ja suola. Kaada siirappi-mausteseos margariini-sokeri-kananmunaseoksen kanssa samaan astiaan ja sekoita hyvin. Lisää jauhot kolmessa-neljässä erässä ja sekoita kaikki hyvin sekaisin. Painele taikina tasaiseksi, peitä kannella ja laita viileään yöksi tai päiväksi.

Käytän sekoittamisessa puuhaarukka. Sähkövatkainta voi myös käyttää niin kauan, kunnes taikina on vatkaimelle liian paksua. Jos käytät hienoja vehnäjauhoja, voit lisätä jauhot siivilän läpi. Itselläni on usein sen verran karkeita gluteenittomia jauhoja, etten käytä siivilää. Sen takia omat piparit ovat yleensä rouhevan näköisiä, eivätkä kauniin tasaisia.

Piparit on todella hyviä, eikä pieni rouhevuus pipareiden ulkonäössä haittaa. Ja jos alkaa haittaamaan, piparkakut voi koristella 🙂

Piparit paistan 225-230 asteisessa uunissa.

Lämpöiset piparkakut on ihan parhaita kylmän maidon kanssa 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun