fbpx

Oi, ihana kesä… ja paarmat, polttiaiset, hyttyset, punkit…

Joka vuosi sama juttu: kesää odottaa ihan intona, vaikka tietääkin, että joka kesä tulee myös kaikki PISTÄVÄT ja PUREVAT inhottavat isommat ja pienemmät itikat (enkä nyt tarkoita niitä Pohjanmaan itikoita).

Tänä vuonna sama juttu. Vähän kun oli perunapeltoa kääntämässä, niin johan pöllähti paikalle niin pirulliset polttiaiset (vai oliskohan ollut mäkäräisiä?) Yritä nyt siinä sitten kääntää rauhassa hikisenä peltoa, kun noin satatuhatta mustaa inisevää pörrää ympärillä ja saalistaa.

Metsässä suunnistamassa oli siihen saakka ihan huippukiva käydä, kunnes lämpöasteita oli yli 25 ja inhottavat itikat metsässä. Ei ole kiva, kun hikisenä päästelee metsässä menemään, niin ainakin miljoona inhottavaa saalistavaa itikkaa lentää, inisee ja kitisee perässä. Ja auta armias, kun täytyy pysähtyä lukemaan karttaa ja ottamaan suuntaa, se on ihan hirveetä! Ininää ja pörinää on korvissa, niskavilloissa, nenässä, säärissä, nilkoissa…. Keskity siinä sitten rauhassa kartan lukuun, maaston tulkkaamiseen ja suunnan ottamiseen, kun joka paikkaa inhottavasti kutittaa ja hiki virtaa. Ja voit uskoa, että vajaan kolmen kuukauden suunnistusharjoittelun jälkeen pysähdyksiä tulee metsässä meikäläiselle usein!

Eikä vielä ole edes hirvikärpäset tulleet. Minulle riittäisi oikein hyvin jo nämäkin inisijät, mutta ei, tässähän ei ole vielä kaikki! Kaikkein kurjinta näissä itikoissa on se, että vaikka kuinka yrität olla huitomatta ja läpsimättä, ei ne siitä piittaa. Ihan yhtä innokkaasti ne hikistä ihmistä saalistaa.

Onneksi pientä helpotusta pistoihin ja puremiin on saatavissa. Jos itikan pistot ja puremat vaivaavat, käy lukemassa terveyskirjaston vinkit kotihoitoon. Jos sinulla on jotain hyviä vinkkejä, pliis, laita kommenttia, niin otan testiin.

Aina voi valittaa jostain

Jätetään laskuista pois inhottavat itikat, silti kesästä saa monta valittamisen aihetta: jos ei ole liian kuuma, on liian kylmä, jos ei ole liian kuivaa, on liian märkää, kaupungissa on liian pölyistä, maalla on liikaa lentäviä pörriäisiä, järvessä voi hauki purra ja meressä on liikaa suolaa. Entäs sitten uimavedet, niistäkin riittää valittamista: uimavesi on joko liian kylmää tai jos se on sopivan lämmintä, siihen tulee nopeasti sinilevä.

Jos ihan totta puhutaan, huolimatta kaikesta yllä mainitusta, kesä on aivan upeeta aikaa. Yksi syy siihen on se, että silloin kasvaa kaikki se ihana syötävä, mitä saadaan koko pitkä syksy ja talvi syödä. Vaikka sehän teettää ihan hirveesti työtä ja kuka nyt kesälomalla haluaisi ahertaa, kun on niin kuumakin ja on niitä pistäviä ja purevia ötököitä?

Kesä, ihana kesä 😀

Siirry sivun alkuun