fbpx

Työtön työnhakija omasta tahdosta – miltä se nyt tuntuu

Edit 25.1.2022: Yllätyksekseni en olekaan työtön, vaan olekin opiskelija. Tällainen yllätyspäätös tuli TE-toimistosta. Laitoin Kelaan opintotukihakemuksen ja saan nyt opintotukea 253 € kuukaudessa.

Sanoin itseni irti palkkatyöstäni ja olen ollut työtön työnhakija 6.12.2021 lähtien. Tein irtisanoutumisestani postauksen aiemmin. ”Työtön työnhakija” särähtää vähän omaan korvaan, koska en ole työnhakija sanan varsinaisessa merkityksessä. Toki teen töitä ja haluankin tehdä, mutta en halua mennä enää ansiotyöhön, vaan haluan itse päättää mitä teen, missä ja koska. Teen siis jatkossa omiin nimiini töitä ja laskutan asiakasta.

Mikä on muuttunut irtisanoutumisen jälkeen?

Sanoin itseni irti marraskuun alussa ja virallisesti olen ollut työttömänä nyt kaksi viikkoa. Ehdottomasti suurin asia, mikä on muuttunut, on nukkumiseni. Olen koko aikuisikäni ollut huono nukkuja ja nukkunut koiranunta. Nukahdin illalla helposti, mutta heräsin pienimpäänkin rasahdukseen tai liikkeeseen, enkä oikein saanut nukuttua enää sen jälkeen. Toisin on nyt. Nukun todella hyvin oman mittapuuni mukaan. Siitä lähtien, kun sain tehtyä ison ratkaisun ja sanoin itseni irti, yöuni on oleellisesti parantunut. Unen parantuminen johtuu yksinkertaisesti siitä, etten enää stressaa työasioita.

Miten saan aikani kulumaan?

Joku saattaa ihmetellä, miten saan aikani kulumaan ja mitä teen päivät pitkät. Yksi irtisanoutumiseen johtanut syy on se, että haluan pystyä tekemään töitä enemmän kotoa käsin. Haluan siis itse päättää, missä työni teen. Myös se, että saatan herätä aikaisin, kotona tehtävä työ mahdollistaa työn aloittamisen heti herättyä ilman, että täytyy lähteä ajelemaan työpaikalle. Tämä on ihan huippua, koska olen aamuihminen. Parhaat ideat syntyy aamusta ja olen aamuisin kaikkein energisin. Voin tehdä aamusta hommia muutaman tunnin, pitää päivällä valoisaan aikaan parin tunnin ulkoilupaussin ja jatkaa taas sen jälkeen, kun olen ladannut akkuja raikkaalla ulkoilmalla. Ei kuulosta yhtään hullummalle, vai mitä?

Tuli puuhellassa.

Kotiaskareissa menee myös oma aikansa, mitä kaupungissa asuva ja nykyajan asumismukavuudet omaava ihminen ei ihan heti hoksaa. Meillä kun ei ole sisävessaa, eikä lämmintä vettä tule hanasta. Meillä lämmitetään vesi joka päivä saunan vesipadassa, joten puita palaa vesipadan tulipesässä paljon vuoden aikana. Kun halutaan käydä pesulla, meillä lämmitetään aina sauna. Eli kiukaan tulipesässäkin palaa puita joka päivä. Kun on pakkasta, lämmitetään myös puuhella, jotta saadaan pirtti kodikkaan lämpimäksi.

Meillä menee tähän yksinkertaiseen asumistapaan liittyviin askareihin aika paljon aikaa tavallisten kotitöiden lisäksi. Kyllä siis tekemistä riittää, vaikkei joka päivä ajelekaan työpaikalle. Kotona tekemisen määrää ei mitenkään myöskään vähennä se, että Yllätyksien Hirsitalon remontti jatkuu vielä ainakin reilun vuoden. Siinäkin riittää puuhastelua, jos aika meinaa tulla pitkäksi 😀

Yllätyksien Hirsitalo, meidän iso remonttiprojekti, josta tulee meidän koti kesällä 2023.

Haluan tehdä töitä, koska en osaa, enkä halua olla tekemättä mitään

Olen aina ollut kova tekemään töitä, ja olen edelleen. Haluan tulevaisuudessa pääasiassa keskittyä liikunnan ohjaamiseen sekä digimarkkinointiin liittyviin töihin. Aloitin liikuntaneuvojaksi opiskelun Varalassa tänä syksynä, koska nautin suuresti siitä, että saan ohjata aikuisille liikuntaa ja saada heidät huomaamaan, miten hyvä olo siitä tulee. Varalan koulutus on monimuotokoulutus, mikä tarkoittaa paljon itsekseen opiskelua. Lähipäiviä puolentoista vuoden koulutuksessa meillä on harvemmin kuin joka kuukausi. Uusiin arkirutiineihin kuuluukin aloittaa päivä noin neljän tunnin opiskelulla.

Liikuntaneuvojan opinnot aloitin siksi, että voisin tulevaisuudessa myydä myös muuta ammatillista osaamistani liikunnan alalla kuin kuntonyrkkeilyn ohjaamista. Maksuttomalla liikuntakerholla eli omalla Sport Tevaniemelläni kun en itseäni elätä.

Toinen ala, jossa haluan tehdä töitä, on digimarkkinointi. Olen opiskellut myös sitä ja suorittanut siitä oikein ammattitutkinnon. Sitä aloin opiskelemaan pari vuotta sitten, koska se mielestäni kuuluu media-alalla työskentelevän ammattitaitoon. Enää ei riitä, että tietää vain printistä, täytyy tietää myös digistä.

Innostuin digimarkkinoinnista niin paljon, että opiskelen sitä koko ajan omatoimisesti lisää ja seuraan verkossa alan julkaisuja ja sivustoja. Olen myös saanut joitain töitä digimarkkinointiin liittyen, ja niitä otan mieluusti myös enemmän vastaan. Joten, jos sinulla on halua saada yrityksellesi (tai itsellesi) kotisivut, some-kanavat tai muuta markkinointiin liittyvää, ole minuun yhteydessä, niin katsotaan, miten voin olla avuksi. Itse asiassa voin tehdä monenlaista keikkahommaa, koska voin itse päättää mitä teen, missä ja koska. Jos siis tarvitset reipasta apulaista kiireeseen tai jos haluat ammattitaitoisen kuntonyrkkeilyohjaajan paikalle, ota yhteyttä.

Jotta voin ihan tosissani alkaa markkinoimaan liikunta- ja digimarkkinointialan osaamistani, minun täytyy suunnitella itselle ammattimaisemmat kotisivut, mitä tämä blogisivusto on. En ole katu-uskottava, jos omat sivut on mitä sattuu 🙂

Lisäys 19.1.2022: Uudet kotisivut on nyt valmiina. Käy katsomassa maise.fi

Kuntonyrkkeily, liikunta ja digimarkkinointi

Yksi ihan mahtava juttu tuli sovittua tällä viikolla. Ikaalisten kaupunki haki kuntonyrkkeilyohjaajaa maanantain tunnille. Soitin sinne ja päästiin sopimukseen. Aloitan maanantaina 10.1.2022 vetämään Ikaalisten liikuntahallilla kuntonyrkkeilyä. Ihan huikeeta, koska olen 30 vuotta harrastanut, käynyt aikanani Nyrkkeilyliiton ohjaajakurssit ja yli 15 vuotta vetänyt kuntonyrkkeilytreenejä, ja nyt ensimmäistä kertaa siitä maksetaan minulle kunnon korvaus. Näin kauan kesti, ennenkö uskoin mulla olevan niin paljon ammattitaitoa tässä asiassa, että voin siitä laskuttaa 🙂

Ei vaan, nyt minulla on mahdollisuus tehdä sitä enemmän, kuin vain harrastuksen vuoksi. Vedin treenejä Tampereen Nyrkkeilijöissä noin 15 vuotta ja koska kyseessä oli oman seuran treenit, ne hoidettiin talkoohengessä. Vedän nyrkkeilytreenejä myös omassa Sport Tevaniemessäni kerran viikossa.

Tuntuu helkkarin hyvälle

Uusi elämänvaiheeni tuntuu ihan helkkarin hyvälle. Se, miltä tämä tuntuu muutaman kuukauden kuluttua, en tiedä vielä. Villi veikkaukseni kuitenkin on, etten tule katumaan irtisanoutumistani. Rehellisesti sanottuna en ole kertaakaan, edes pikkuriikkisen vertaa, katunut päätöstäni. Päinvastoin, olen siihen erittäin tyytyväinen.

Tähän loppuun voisi taas sanoa, että tee useammin sellaista, mitä et ole ennen tehnyt. Ole rohkeasti oma itsesi, usko itseesi. Kun jotain tarpeeksi paljon haluaa ja on valmis tekemään duunia sen eteen, mikään ei ole mahdotonta 🙂

Maise seisoo päälläään penkillä.

2 kommenttia artikkeliin “Työtön työnhakija omasta tahdosta – miltä se nyt tuntuu

 1. Moi.
  Jos joskus haluat tulla käymään vanhalla kotikylällä havisevalla, niin harjulan halla mielellään ( maksua vastaan tietysti) ottaisi nyrkkeilytreeniä tai mitä vaan liikunnan ohjausta.
  Mä oon sitä tässä nyt muutaman vuoden vetänyt kahvakuulan ja muun jumpan merkeissä ja kokin koulutuksella 😀 niin olisi hienoa, jos pääsis itsekin ohjatulle tunnille ja saisi taas kylälle lisää mahdollisuuksia.

  1. Hei Jenni,
   kiitos kommentista. Ihana kuulla, että kuntonyrkkeilylle ja liikunnanohjaukselleni on kysyntää. Tuo kuulostaa hyvälle. Otan sinuun yhteyttä lähipäivinä, niin katsotaan, mitä saadaan kehiteltyä 🙂
   T: Maise

Kommentointi on suljettu.

Siirry sivun alkuun